Jogerős börtönt kapott egy veszprémi férfi, amiért éheztette a kutyáját

A 34 éves veszprémi férfi 2019 óta tartott egy nőstény németjuhász kutyát egy mindössze 1 méter mozgásteret biztosító fémláncon, és az állat megfelelő etetéséről sem gondoskodott. A 2019 novemberében tartott helyszíni szemlén a kutya bordái kilátszottak, a lánc pedig már beékelődött az állat húsába, ami durva sebet okozott neki. Ráadásul semmilyen menedéket nem biztosított a kutyának az időjárás viszontagságaival szemben. Végül az állatot elkobozták tőle.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte. A veszprémi férfi a bíróság előtt, az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését csak részben ismerte el, 

azzal védekezett, hogy nem akart szenvedést okozni, kizárólag tudatlansága miatt nem látta el megfelelően a kutyát. A rendelkezésre álló bizonyítékok azonban cáfolták a védekezését, ugyanis a kutya a fájdalmait nyüszítéssel folyamatosan jelezte, amit mások is észleltek.

A bíróság a vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság szerint a férfi a kutyának olyan fokú szenvedést okozott, amire figyelemmel a büntetési célok elérésére csak végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása volt alkalmas. A bíróság méltatlannak találta továbbá a közügyek gyakorlására is, ezért attól is eltiltotta. 

A férfi és védője által előterjesztett fellebbezés alapján eljáró Veszprémi Törvényszék másodfokon helybenhagyta a Veszprémi Járásbíróság döntését, így az jogerőre emelkedett. (birosag.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.