Nem kézbesítette, inkább ellopta a címzettek pénzét egy postás

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Nagykátai Járási Ügyészség egy postás ellen, aki kézbesítés helyett ellopta a címzetteknek küldött pénzt 2019-ben.

A nő a nagykátai járásban dolgozott, rendszeresen vitt ki pénzküldeményeket is. 2019 októberében nehéz anyagi helyzetbe került, akkor döntött úgy, hogy a kisebb értékű utalványok összegeit a címzettek aláírását hamisítva megtartja magának. A hiányt a későbbi kézbesítésekből akarta pótolni úgy, hogy azokat a korábban kiesettek részére vitte ki.

2019 októbere és decembere között tizennégy sértett részére körülbelül ötszázezer forintot nem kézbesített. Ez akkor derült ki, amikor belső vizsgálat indult, miután valaki panaszt tett. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.