Rendőrök elől menekültek, egy sérült gyereket hagytak hátra az autóban

Három ember ellen emeltek vádat Zalában, mert rendőrök elől gépkocsival menekülve balesetet szenvedtek, majd elfutottak, és magára hagytak az autóban egy sérült gyereket - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Egy 22 éves gyenesdiási férfi január 22-én éjjel, Hévízen jogosítvány nélkül vezetett autót, A járműben egy 19 és egy 20 éves társa, valamint egy kiskorú fiú is helyet kapott. Amikor a sofőr észrevett egy rendőrautót, felgyorsított, hogy a kijárási tilalom miatti intézkedést elkerülje, de egy kanyarban átsodródott a szemközti sávba, majd egy betonoszlopot kidöntve állt meg.

Az ütközés után a felnőttek elmenekültek, magára hagyva a fiút, aki - mint kiderült - nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a sofőr ellen segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, két társa ellen ugyanennek vétsége miatt emelt vádat, a rendőrök pedig a jogosítvány hiánya és más szabálysértések miatt indítottak eljárásokat ellenük. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.