Bernd Storck távozott a DAC-tól

szlovákia
2021 április 21., 13:40

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya távozott a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely vezetőedzői posztjáról.

A klub honlapjának közleménye szerint a német trénerrel közös megegyezéssel bontottak szerződést.

Bernd Storck 2017. július 15-én meghallgatására az OTP Nádor utcai székházához, ahol a MLSZ elnöksége előtt kell beszámolnia a válogatott Andorra elleni vereség után.
photo_camera Bernd Storck 2017. július 15-én érkezik meghallgatására az OTP Nádor utcai székházához, ahol az MLSZ elnöksége előtt kell beszámolnia a válogatott Andorra elleni vereség után. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Az 58 éves Storck tavaly június óta 40 tétmérkőzésen irányította az FC DAC-ot, a szerződése 2022. május 31-ig szólt.

Most átmenetileg Németh Antal másodedző irányítja a bajnokság 2. helyén álló csapatot, amiben két magyar válogatott játékos szerepel: Schäfer András és a súlyos térdsérülése után gyógyuló Kalmár Zsolt.

Storck 2015 júliusától 2017 októberéig volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, ebben az időszakban a nemzeti csapat előbb kijutott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra, majd ott csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, ahol Belgium ellen búcsúzott. A szakember azóta két belga együttes, a Mouscron és a Cercle Brugge vezetőedzőjeként is tevékenykedett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.