Elmarad az SZFE modellváltásról szóló vitaestje, mert Stumpf István Vidnyánszky Attila meghívásához kötötte a megjelenését

oktatás
2021 április 21., 04:51

Elmarad a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) által szervezett az infosztrájkos beszélgetés Stumpf Istvánnal, a modellváltás feladatait koordináló kormánybiztossal, miután Stumpf az eseményen való megjelenését Vidnyánszky Attila meghívásához kötötte, olvasható az egyetem Hallgatói Önkormányzatának Facebook-oldalán.

A beszélgetés eredetileg a kormánybiztos és Karsai György, az SZFE Doktori Iskolájának vezetője között zajlott volna, és az lett volna a célja, hogy a modellváltást kormányzati oldalról is megvilágítsák.

„Korábban, a beszélgetést, az általunk nyilvánosságra hozott körülmények ismeretében vállalták a résztvevők, így értetlenül állunk az eseményt megelőző napon kívánt változtatások előtt. Kormánybiztos Urat tájékoztattuk, hogy méltatlannak és udvariatlannak tartjuk, hogy egyetemünk közösségét, valamint a programon való részvételt készségesen vállaló Karsai György tanár urat az esetleges változásról utolsó pillanatban tájékoztassuk. ” - írják a közleményben.

Stumpf viszont azt a választ adta, hogy ő már egyeztetett is Vidnyánszky Attilával a részvételről, ezért végül az SZFE törölte az eseményt, amit azzal indokoltak:

„Az elmúlt hónapokban megtapasztalhattuk, milyen visszafordíthatatlan károkat okoz a sietség. Ezen történések elválaszthatatlanok Vidnyánszky Attila személyétől, ezért – a további károk elkerülése végett - fokozottan törekszünk arra, hogy kizárólag békés, nyugodt körülmények között ütköztessük érveinket, melyek elsősorban nem a nyilvánosságot, sokkal inkább a belső ügyeinket érintik (pl.: ösztöndíjak kérdése, Ódry Színpad funkcióit betöltő játszóhely, Szenátus hiánya). A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók érdekében törekszik a vezetőséggel történő kommunikáció szükségszerű rendezésére, azonban az Infosztrájk programsorozat keretein belül létrehozott eseménynek ez nem funkciója.”