Három éve eldöntötte, hogy nem lesz több kutyája az életben, most mégis két corgikölyökkel vigasztalódik II. Erzsébet

ÁLLAT
2021 április 21., 09:21
photo_camera Fergus és Muick. Vagy Muick és Fergus? Ezt csak Erzsébet tudná megmondani.

Bár utolsó corgija, Willow 2018-as halála után kiderült, hogy II. Erzsébet már 2015-ben eldöntötte, hogy ő lesz az utolsó kutyája, mert nem akarja, hogy a halála után magukra maradjanak a szőrös haverjai, a királynőnek újra vannak corgiai.

A brit sajtó most derítette ki, hogy a két kölyköt, akiket Erzsébet Fergus-nak és Muicknek nevezett el, és február óta a királynő társai, szexbotrányba keveredett kedvenc fiától, Andrew-tól kapta, hogy az anyja ne érezze magát annyira egyedül, miközben férje, Fülöp kórházban fekszik. Fergus a nevét Erzsébet anyai nagybátyja, Fergus Bowes-Lyon után kapta, Muick pedig, akinek a nevét Micknek kell ejteni, mint Mick Jaggerét, egy skóciai tó után kapta, aminek a partján a királynő sokat szokott sétálgatni.

Egy udvari forrás szerint a királynő komolyan gondolta, hogy többé nem tart kutyát, de amikor Andrew meglepte a két kölyökkel, nem tudott ellenállni.

Az előnyök mellett jó sok hátránya is vannak annak, ha az ember királyi családba születik: a hírt kommentálók a gesztust nem úgy értelmezik, hogy Andrew úgy viselkedett, ahogy egy ember az idős, kutyakedvelő anyjával, akinek a férje kórházba került, és jó, ha valami eltereli a figyelmét. Hanem Andrew ármánykodásának újabb bizonyítékaként említik, mondván, így szeretne visszasündörögni a királyi családba.