Letartóztattak egy román férfit, aki külföldön futtatott három nőt, akiktől összesen 12 gyereke született

bűnügy
2021 április 21., 10:46

A Csongrád – Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, aki erőszakkal, fenyegetéssel kényszerítette prostitúciós tevékenységre gyermekei édesanyjait, akik 12 gyereket szültek neki, olvasható az Ügyészség honlapján.

A megalapozott gyanú szerint a Csongrád-Csanád megyebeli egyik faluban élő férfinak három nő dolgozott prostituáltként jellemzően Frankfurtban és Lipcsében 2018 decemberétől, akiket a gyanúsított sokszor fenyegetéssel és veréssel kényszerített rá erre. A férfi kihasználta a nők érzelmi és anyagi függését. A nők 12 gyereket szültek neki korábban, és a férfivel élő nők vigyáztak az éppen külföldön prostituáltként dolgozó sértett gyermekeire, aki nem tarthatta a kapcsolatot velük, ha nem az elvárásoknak megfelelően dolgozott, vagy nem adta át a férfinak a pénzt, amit megkeresett. A prostitúcióból származó bevétellel ugyanis a nőknek mindig el kellett számolniuk a férfi utasításai szerinti személynek.

A minősített emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy az eddigi adatok szerint a férfi korábban Romániában is állt már eljárás alatt hasonló cselekmények miatt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda összehangolt akció keretében hétfőn állította elő és vette őrizetbe a férfit, valamint foglalta le, vette zár alá mintegy 30 millió forint értékben a bűncselekményből származó ingóságait, ingatlanait.

Az elfogásáról videó is készült:

link Forrás