Bántalmazott és prostitúcióra kényszerített nőket, letartóztatták

Letartóztattak egy férfit, aki 2017 és 2019 között prostitúcióra kényszerített nőket Magyarországon és külföldön, közölte a Budapest Környéki Törvényszék. A közlemény szerint a férfi unokatestvére kérésére többször is kitett egy bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerített nőt a 4-es főút mellé, ahol „munkavégzés közben megfigyelte”, elvette tőle a bevételét, azt pedig átadta megbízójának.

A férfi közben összejött egy másik nővel, akit szintén rávett arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen, bevételét pedig adja át neki. A nő 2018-tól kezdetben a 4-es főút mentén, majd később külföldön végzett szexuális munkát. 2018 és 2019 között a sértett és más emberek több mint 2,8 millió forintot utaltak át a gyanúsítottnak és az élettársának.

A bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerített nő fel akart hagyni a tevékenységgel, a férfi azonban ezt nem hagyta, amikor pedig a nő hazautazott Magyarországra, a férfi bezárta őt a házába, bántalmazta, és arra kényszerítette, hogy regisztráljon egy szexuális szolgáltatásokat nyújtó internetes oldalra.

A férfi ellen emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt indított nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Az ügyészség a férfi ellen a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta, mert elfogásakor nem akarta alávetni magát a rendőri intézkedésnek, munkanélküliként legális jövedelme nincsen, megélhetését bűncselekményekből fedezi, így fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.