Egy lelkes kutya kísérte akcióba a tatabányai zászlótépőt

Garázdaság és lopás vétség miatt indult eljárás az ellen a tatabányai férfi ellen, aki január 22-én hajnalban letépte a helyi polgármesteri hivatal épületéről a magyar és az uniós zászlót. A térfigyelő kamerák felvételén látszik, ahogy a zászlótépkedés közben egy kutya incselkedik a tántorgó férfival.

A férfi a hivatal épülete előtt először a síkosságmentesítőt tároló edényt vette célba: megragadta,  kétszer megrúgta, amitől az edény felborult, tartalmának egy része pedig az útra szóródott. A vádirat szerint ez már önmagában alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

De ezután a férfi a kutyával a nyomában felugrott a hivatal homlokzatára kihelyezett magyar zászlóért. Ugrás közben belekapaszkodott, emiatt a zászló lengőrésze elszakadt, illetve tartórúdja eltörött. A férfi magához vette a magyar zászlót, és elindult vele haza, de útközben azt elhagyta.

Ezért hamarosan visszatért, hogy az európai uniós zászlót is leszedje. (Ebben a kutya már nem vett részt.) A férfi a letépett zászlóval újra elindult a lakása irányába, de a rendőrök intézkedés alá vonták a Komáromi úton. Visszavették tőle az uniós lobogót, és közben a járdán a magyar zászlót is megtalálták. 

Az ügyészség szerint az elkövetési érték 27 559 forint. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki férfival szemben, valamint kötelezze a kár megfizetésére. (Ügyészség)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.