Felbukkant a vírus az olimpiai lángot körbehordó csapatban

külföld
2021 április 22., 06:28

A nyári olimpia szervezői csütörtökön közölték, hogy megfertőződött egy 30-as éveiben járó férfi, aki részt vett az olimpiai láng országos körbehordásában. Japánban a tervek szerint három hónap múlva lesz olimpia, de az ország több tartományában is meglehetősen rossz a vírushelyzet, írja az AFP.

Érkezik a láng a hídra
photo_camera Érkezik a láng a hídra Fotó: KEN SATOMI/The Yomiuri Shimbun via AFP

A férfi Sikoku szigetén vett részt a fáklyahordásban, hogy pontosan mi volt a feladata, azt nem tudni. A részvétele után készült tesztje lett pozitív. A hatóságok a diagnózis után megtették a szükséges intézkedéseket.

Az olimpiai láng körbehordása a megszokottaktól eltérően történik idén, az ország több területén is el kell kerülnie a közutakat a fáklyát hordó embereknek. Legutóbb Kiotó városának önkormányzata kérte a szervezőket, hogy a láng ne a közutakon át haladjon a városban, mivel félnek a fertőzésveszélytől. Ehelyett azt javasolták, hogy a város egyik kastélyában tartsák majd meg a ceremóniát. A múlt héten Oszakában járt a láng, de ott sem engedtek embereket a közelébe.

Az olimpia szervezői szerint a mintegy tízezer futó részvételével zajló lángkörbehordást meg lehet oldani biztonságosan, a védelmi szabályok betartásával.