Április utolsó napjaiban napsütésre és záporokra is kell számítani

időjárás
2021 április 25., 17:47
  • A következő napokban néhol még fagyhat, de aztán enyhülés jön.
  • Április utolsó napjaiban is változékony lesz az időjárás: napsütésre, de záporokra is készülni kell.

Hétfő

Az ország délnyugati, déli felén csak keveset süt a nap, a déli megyékben eső is várható, de 5 mm-nél nagyobb mennyiség nem valószínű. Északabbra a délelőtti napsütés után gomolyfelhők képződnek, de csapadék arrafelé nem lesz. Hajnalban mínusz 4 és 4 fok között alakul a hőmérséklet. Fagyra leginkább az Északi-középhegység térségében, északkeleten, a Duna-Tisza közén, illetve elvétve a Kisalföldön van esély. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Kedd

Az ország délnyugati felén - hozzávetőleg a Győr-Szeged sávtól délre - vastagodó, záródó felhőzet várható, szórványosan esővel, záporral. Az ország másik felén szűrt napsütés várható, legfeljebb néhol gyenge csapadékkal. A hőmérséklet hajnalban mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, gyenge fagy elsősorban a fagyzugos északi tájakon lehet. Délután 10-16 fok várható.

Szerda

Nagyobbrészt felhős időre van kilátás rövid napos időszakokkal. Szórványos jelleggel fordul elő eső, zápor. A minimumhőmérséklet 1-8, a maximumhőmérséklet 14-19 fok között alakul.

Csütörtök

Néhány órára süthet ki a nap, és több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél élénk vagy erős lesz, zivatarban viharossá is fokozódhat. Hajnalban 6-11, délután 18-24 fok várható.

Péntek

Hidegfront érkezik, amelynek hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A szél lehet erős, zivatarban viharos. A leghidegebb órákban 7-13, napközben 15-24 fok lehet.

Szombat (május 1.)

Többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel, helyenként záporesővel. A szél élénk, helyenként erős lehet. A hőmérséklet hajnalban 5-10, délután 16-21 fok között valószínű.

Vasárnap

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás helyenként záporesővel. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 15-20 fok között lehet. (OMSZ via MTI)