A tanárok és a diákok szűrésével indult újra az iskolai oktatás Franciaországban

Szigorú szabályokkal kezdődött meg hétfőn a kisiskolák tantermi oktatása Franciaországban, írja az MTI. A diákokat nyálteszttel, az oktatókat hetente kétszer önteszttel szűrik. Franciaországban az egy hétig tartó távoktatás, majd a kéthetes tavaszi szünet után a 11 évnél fiatalabb tanulók térhettek vissza először az iskolákba, a felsőbb évfolyamok tanulói május 3-ától mehetnek ismét az oktatási intézményekbe. A szigorúbb szabályok többek közt előírják, hogy ha 

egy tanulónak pozitívnak bizonyul a koronavírus-tesztje, az osztályban azonnal felfüggesztik a személyes jelenléttel folyó oktatást. 

Az oktatási minisztérium szerint jelentős mennyiségű osztálybezárás lesz, de ez még mindig jobb, mintha minden iskola zárva tartana. A tárca megígérte, hogy növelik a kisiskolások és óvodások tesztelését, a jelenlegi heti 400 ezerről 600 ezerre.  

Az oktatásban dolgozó felnőtteknek hetente kétszer, a gimnazistáknak hetente egyszer kell majd elvégezni az öntesztet, amiből a kormány 64 milliót rendelt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.