Ausztriában félházzal nyitnak ki a stadionok

Miközben Magyarországon már a hétvégén megnyithatnak a szurkolók előtt a stadionok, Ausztriában csak május 21-től rendezhetnek újra nézők előtt labdarúgó-mérkőzéseket. Az osztrák Bundesliga tájékoztatása szerint az élvonal és a másodosztály utolsó fordulójának meccseire

  • legfeljebb háromezer nézőt, illetve a maximális nézőszám felét engedik majd be,
  • a szurkolóknak FFP2-es maszkot kell hordaniuk, és oltási igazolvánnyal vagy negatív koronavírusteszttel kell rendelkezniük.

(MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.