Bringával rabolta ki a járókeretes asszonyt a temetőben, majdnem 7 évet kapott gyorsított eljárásban

A férfi április 5-én a biciklijével szándékosan nekihajtott a járókerettel közlekedő idős nőnek, akit kézzel meg is lökött, majd elvette a földre zuhanó áldozat táskáját. Benne voltak a nő igazolványai, kulcsai, a mobilja és a pénze. Utóbbiból 28 ezer forint. A tettes elmenekült ugyan, de április 14-én letartóztatták és ma, 26-án már el is ítélték, első fokon 6 év 8 hónap börtönbüntetésre és 7 év közügyektől való eltiltásra.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.