Koronavírus-számok Magyarországon 05.15.
Elhunytak + 73 Σ 29 114
Kórházban - 159 Σ 2 453
Fertőzöttek + 1 039 Σ 797 429
Tesztek + 15 500 Σ 5 622 836
Egyszer oltottak + 71 081 Σ 4 554 679

A Fejér Megyei Kórház igazgatója szerint két hét alatt teltek meg a bérelt hűtőkonténerek

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szokatlan nyíltsággal beszélt a harmadik hullámról a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója egy helyi lap felvétele szerint, amit a telex.hu szemlézett. Bucsi László azért döntött így, mert nagyon kevesen jelentkeznek oltásra, és tart egy negyedik hullámtól. Elmondása szerint

miközben múlt hét óta Fejér megye a Dunántúl legfertőzöttebb megyéje, kevesebb mint háromezren jelentkeztek a tömeges oltásra. Hely még lenne, a kórház 7100 vakcinát kapott. 

A kórházigazgató a harmadik hullám súlyosságáról elmondta, hogy a 125 covidos intenzív ágyból két és fél hete alig kettő volt szabad. Csak január óta 1 milliárd forintba kerül az intézménynek a koronavírusos betegek ellátása, miközben egy normális évben 400 millió forintból működik az intenzív osztályuk. Bucsi nyíltan közölte, hogy

bérelniük kellett két hűtőkonténert a holttesteknek, de két hét alatt ezek is megteltek. Elmondása szerint példa nélküli, de arra kellett kérni a krematóriumokat, hogy három műszakban dolgozzanak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.