Karácsony szerint "a kormány már képtelen egyenesen, tisztességgel szólni Magyarország polgáraihoz, csakis a szavazatokért rettegő hamis propaganda hangján"

A kormányzat a vakcinák hatékonyságáról közölt adataival "nem csak magát hozza végtelenül kínos helyzetbe, de sokkal nagyobb baj, hogy tovább rombolta a közbizalmat", állapította meg hétfői Facebook-posztjában a főpolgármester. Karácsony Gergely szerint  

"ha van még egy oka a tragikus és világszinten is kiemelkedő magyarországi halálozásnak az egészségügyi ellátás kivéreztetése, valamint a bizonytalankodva meghozott döntések mellett, az az őszinteség hiánya."

Úgy látja, hogy "a kormány sajnos már képtelen egyenesen, tisztességgel szólni Magyarország polgáraihoz, csakis a szavazatokért rettegő hamis propaganda hangján." Szerinte "hideg, politikai számításból" próbálják a manipulatív táblázattal aláásni a bizalmat a nyugati vakcinák iránt. A főpolgármester posztját azzal zárja, hogy 

"halljuk hát meg, amikor a mindig szerény, és a politikától önmagát szelíden távol tartó Karikó Katalin professzor is felemeli a hangját a tudomány megcsúfolása ellen! Higgyünk a tudósnak, a tények emberének, és ne azoknak, akik már talán maguk sem tudják, mikor mondtak utoljára igazat!"

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.