Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Napi járványadatok: 176 elhunyt, kevés új fertőzött

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

26801-re emelkedett a koronavírusos megbetegedésben elhunytak száma az Operatív Törzs hétfői közlése szerint, vasárnap 176 elhunytat regisztráltak, amely április 6. óta a legkevesebb napi elhunytat jelenti.

Magyarország továbbra is első helyen áll a világban a lakosságarányos napi halálozási adatokat tekintve.

Kétezer alatti új fertőzéses esetet regisztráltak (1936) 16,6 ezer teszt elvégzésével, ez is jóval kedvezőbb adat mint az elmúlt napokéi, amikor 2000 felett volt az új fertőzöttek száma, ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a hét elején, hétfőn és kedden általában mérsékeltebbek a járványadatok, mint a hét második felében.

Nőtt a kórházban lévők száma, a lélegeztetőgépen lévőké stagnál.

Jelentősen visszaesett az újonnan első oltást megkapók száma, amely a tízezret sem éri el mára. A hétvége mindkét napjára ez a jellemző, mindössze 27 ezer oltást adtak be két nap alatt, miközben az elmúlt hetekben a napi 45-70 ezres tempó volt inkább a jellemző.

A második oltást megkapók száma negyvenezer felett van.

További járványról szóló adatok a 444-en erre találhatók.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.