Koronavírus-számok Magyarországon 05.15.
Elhunytak + 73 Σ 29 114
Kórházban - 159 Σ 2 453
Fertőzöttek + 1 039 Σ 797 429
Tesztek + 15 500 Σ 5 622 836
Egyszer oltottak + 71 081 Σ 4 554 679

Zacher: Berobbanhat a járvány a hétvégi rajzástól

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

"Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi, de a remény egy csalóka dolog lehet, berobbanhat egész egyszerűen a járvány," mondta a szombati terasznyitásról Zacher Gábor az RTL Klub Híradójának. Az orvos szerint nagyfokú felelőtlenség volt látható egy olyan korosztály részéről, aminek nagy része még nincs beoltva, vagy csak az első oltást kapta meg. 

"Remélem, hogy nem lesz igazam, és remélem, hogy ez az egész hétvégi rajzás nem fog visszaütni, de benne van a pakliban,"

tette hozzá. Zacher szerint érthető, hogy az embereknek "tele a tökük" a bezártsággal, de a kívánságaink és a járványhelyzet nem kéz a kézben járó dolgok.

Zacher mindenkit az oltás felvételére buzdít, hiszen csak "a megfelelő átoltottság tud biztonságot adni az országnak arra, hogy legyen egy nyugodt nyarunk."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.