180 millió forintot ásott el a kertjében egy kokain-kereskedő Biatorbágyon

bűnügy
2021 április 27., 11:09

Birtokvásárlásba kezdett, a kokain-kereskedelemből származó, több milliós vagyonát pedig a föld alatt rejtette el az férfi, aki ellen az ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A vád szerint a munkanélküli férfi nyugdíjas édesanyja 2015. március 30-án 50 millió forint készpénzért megvásárolta azt a biatorbágyi ingatlant, ahol később a vádlott férfi is élt. Az édesanyja azonban nem a saját zsebéből fizette ki a házat, hanem a fia adta meg az árát.

Ezután 2018. június 11-én a férfi 3 millió forint készpénzért megvásárolt egy másik biatorbágyi ingatlant is, de szintén a tulajdonát képezte egy motorkerékpár és egy gépkocsi is, amelyek együttes értéke mintegy 5 millió forint. Az ingatlanokra és a vagyontárgyakra kábítószer-kereskedelemből volt pénze.

2019. május 2-án a férfi Páty külterületén autózott, amikor a rendőrség igazoltatta, melynek során kokaint és 300 ezer forint készpénzt találtak nála. A férfitól vett vér- és vizeletmintából a későbbi szakértői vizsgálat kokaint mutatott ki.

Ugyanezen a napon a hatóság házkutatást tartott a vádlott lakhelyén, ahol összesen több mint 400 gramm kokaint foglaltak le, melynek értéke közel 8,5 millió forint. A kutatás során fellelt Ovigil, Sibutramine és T-Mix nevű, illegális gyógyszernek minősülő ampullákat és tablettákat is elkobozta a rendőrség.

2019. november 13-án a rendőrség újabb házkutatást végzett a férfi ingatlanjában, amelynek kertjében a földbe ásva egy ragasztószalaggal körbetekert csomagban összesen közel 180 millió forint értékben forint és euró bankjegyekből álló készpénzt talált.Mindezek alapján a bíróság 2021. április 26-án megtartott tárgyalásán a vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 6 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész kizárólag a büntetés tekintetében három nap gondolkodási időt tartott fenn fellebbezésre, míg a vádlott és védője enyhébb minősítés és a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.