Boszorkányság miatt megkínoztak két nőt Pápua Új-Guineában

Két nőt is megkínzott boszorkányság miatt 20 férfi Pápua Új-Guinea fővárosában, Port Moresbyben.

A két nőt órákon keresztül kínozták brutálisan, vasrúddal égették meg a testüket. Az egyik nőnek sikerült elmenekülnie, a másik nőt megkötözve, súlyos sérülésekkel találták meg egy kertben a rendőrök. Mindkét nőt kórházba szállították súlyos fej- és lábsérülésekkel. A 20 tagból álló csoport elmenekült, mielőtt a rendőrség kiérkezett a helyszínre, de a rendőrök előtt nem ismeretlenek az elkövetők.

A kerület kormányzója, Powes Parkop megdöbbentőnek nevezte, hogy vannak még emberek, akik ilyen barbár szokásokban hisznek, és szerinte az, hogy ez még mindig megtörténhet a fővárosban, azt mutatja, hogy messze vannak a nők ellen elkövetett erőszak és a boszorkányság miatti bűncselekmények felszámolásától. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.