Hamis profillal hívott randira egy fővárosi férfi egy nőt, akit aztán szexuálisan bántalmazott és fojtogatott

Hamis profillal beszélt le egy 24 éves férfi egy társkeresőn egy randit, aztán szexuális cselekményre kényszerítette a randira érkező nőt, akit fojtogatott is, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A megalapozott gyanú szerint egy 24 éves férfi az élettársa, egy nő fotójával regisztrált egy társkeresőn, és ott megismerkedett egy női sértettel, akivel előzetes megbeszélés alapján 2021. április 4-én a délutáni órákban találkozott. A férfi a III. kerületben a közeli amfiteátrum melletti parkos részre irányította a nőt azzal, hogy a találkozó állítólagos másik résztvevőjének el kellett mennie a közeli boltba. A közös várakozás során a férfi különböző okokra hivatkozva többször magára hagyta a nőt, és közben újabb üzeneteket küldött részére az álprofilról, majd visszatérve ölelgetni kezdte a nőt.

A sértett ekkor elindult a HÉV megálló irányába, amikor a férfi megragadta, a földre rántotta, ahol dulakodni kezdtek egymással. A férfi a földön visszahúzta a nőt, majd életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerítette. A nőnek kis időre sikerült kiszabadulnia, azonban a férfi ekkor fojtogatni kezdte, a támadással csak a járókelők közbeavatkozására hagyott fel.

A Budapesti III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit már aznap estére azonosították és elfogták, majd szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, utóbbit különösen alátámasztja az, hogy a férfi a gyanú szerint a cselekményt hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

 A Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit bűnügyi felügyeletbe helyezte, a bizonyítás veszélyeztetését nem látta megalapozottnak, a bűnismétlés veszélyének kiküszöböléséhez elegendőnek találta azt, hogy a férfi a lakóhelyét – technikai eszközzel biztosítottan – csak külön engedéllyel hagyhassa el.

A végzés ellen a  kerületi ügyészség fellebbezéssel élt, a döntést azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.