Hamis profillal hívott randira egy fővárosi férfi egy nőt, akit aztán szexuálisan bántalmazott és fojtogatott

bűnügy
2021 április 27., 06:42

Hamis profillal beszélt le egy 24 éves férfi egy társkeresőn egy randit, aztán szexuális cselekményre kényszerítette a randira érkező nőt, akit fojtogatott is, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A megalapozott gyanú szerint egy 24 éves férfi az élettársa, egy nő fotójával regisztrált egy társkeresőn, és ott megismerkedett egy női sértettel, akivel előzetes megbeszélés alapján 2021. április 4-én a délutáni órákban találkozott. A férfi a III. kerületben a közeli amfiteátrum melletti parkos részre irányította a nőt azzal, hogy a találkozó állítólagos másik résztvevőjének el kellett mennie a közeli boltba. A közös várakozás során a férfi különböző okokra hivatkozva többször magára hagyta a nőt, és közben újabb üzeneteket küldött részére az álprofilról, majd visszatérve ölelgetni kezdte a nőt.

A sértett ekkor elindult a HÉV megálló irányába, amikor a férfi megragadta, a földre rántotta, ahol dulakodni kezdtek egymással. A férfi a földön visszahúzta a nőt, majd életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerítette. A nőnek kis időre sikerült kiszabadulnia, azonban a férfi ekkor fojtogatni kezdte, a támadással csak a járókelők közbeavatkozására hagyott fel.

A Budapesti III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit már aznap estére azonosították és elfogták, majd szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, utóbbit különösen alátámasztja az, hogy a férfi a gyanú szerint a cselekményt hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit bűnügyi felügyeletbe helyezte, a bizonyítás veszélyeztetését nem látta megalapozottnak, a bűnismétlés veszélyének kiküszöböléséhez elegendőnek találta azt, hogy a férfi a lakóhelyét – technikai eszközzel biztosítottan – csak külön engedéllyel hagyhassa el.

A végzés ellen a kerületi ügyészség fellebbezéssel élt, a döntést azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta.