Idén is elmarad a Burning Man fesztivál

Tavaly után idén sem rendezik még meg a Burning Man fesztivált a nevadai Black Rock sivatagban. A szervezők azzal magyarázták a döntést, hogy még mindig túl sok a bizonytalan tényező a koronavírus-járvány miatt, és nem tudni, mi lesz a helyzet augusztus végén, amikor indult volna az egyhetes rendezvény.

„Tudjuk, hogy a közösség iránti igény soha nem volt erősebb. És a közösség építése az, amit a burnereknek a legjobban megy. De azt is elismerjük, hogy a járványnak még nincs vége” - mondta Marian Goodell, a fesztivál ügyvezetője. Goodell szerint minden lehetséges tényezőt mérlegeltek, és ez volt a legészszerűbb döntés.

Burning Man díszlet a nevadai Black Rock sivatagban pár éve.Fotó: HECTOR MATA/AFP

Korábban arról volt szó, hogy esetleg oltási igazolványt kérnek majd a fesztivál látogatóitól. Így most még legalább egy évig nem fogjuk látni a Mad Maxes helyszínen, teljesen őrült jelmezekben parádézó fesztiválozókat. (AP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.