Kósa Lajos szerint "tiszta őrület", hogy Karácsony nem dicséri, hanem szidja a kormányt

"A legtöbb fejlesztés a fővárosban van, ahelyett, hogy örülne neki, még gátolja is őket," mondta Karácsony Gergely főpolgármesterről Kósa Lajos az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este. A kormánypárti politikusnak azt az egyszerű kérdést tette fel többször is Rónai Egon műsorvezető, hogy a fideszes vezetésű városok miért kaptak már december végén jelentős támogatásokat, míg az ellenzékiek nem. 

Kósa: A legtöbb pénzt a főváros kapta különböző projektekre.

Rónai: A főváros azt mondja, hogy nem kapott pénzt maga, hanem különböző feladatokra.

Kósa: Tudja mit Rónai úr, ne adjon egy fillért sem nekem, csak jöjjön el a kertbe, mert ott bizony le kéne vágni a füvet, de azt fizesse ki a kertész. A Karácsony is ezt csinálja.

Kósa: Nekem ne adjanak pénzt, tartsák fent a házamat helyettem. Meg leszek elégedve, és még dicsérni is fogom magukat. Szemben Karácsonnyal, aki szidja még a kormányt. Tiszta őrület. Hát, komolyan...

Rónai: Drága a kertésze?

Kósa: Nem olcsó.

Arra a kérdésre, hogy a Lánchíd felújításához megígért hatmilliárdos kormányzati támogatást még mindig nem kapta meg a főváros, Kósa azzal felelt, hogy "képzelje, ha elköltünk 100 forintot kulturális célra a központi költségvetésből, abból nyolcvanat a fővárosban költünk el."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.