Kósa Lajos szerint "tiszta őrület", hogy Karácsony nem dicséri, hanem szidja a kormányt

POLITIKA
2021 április 27., 18:54

"A legtöbb fejlesztés a fővárosban van, ahelyett, hogy örülne neki, még gátolja is őket," mondta Karácsony Gergely főpolgármesterről Kósa Lajos az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este. A kormánypárti politikusnak azt az egyszerű kérdést tette fel többször is Rónai Egon műsorvezető, hogy a fideszes vezetésű városok miért kaptak már december végén jelentős támogatásokat, míg az ellenzékiek nem.

Kósa: A legtöbb pénzt a főváros kapta különböző projektekre.

Rónai: A főváros azt mondja, hogy nem kapott pénzt maga, hanem különböző feladatokra.

Kósa: Tudja mit Rónai úr, ne adjon egy fillért sem nekem, csak jöjjön el a kertbe, mert ott bizony le kéne vágni a füvet, de azt fizesse ki a kertész. A Karácsony is ezt csinálja.

link Forrás

Kósa: Nekem ne adjanak pénzt, tartsák fent a házamat helyettem. Meg leszek elégedve, és még dicsérni is fogom magukat. Szemben Karácsonnyal, aki szidja még a kormányt. Tiszta őrület. Hát, komolyan...

Rónai: Drága a kertésze?

Kósa: Nem olcsó.

Arra a kérdésre, hogy a Lánchíd felújításához megígért hatmilliárdos kormányzati támogatást még mindig nem kapta meg a főváros, Kósa azzal felelt, hogy "képzelje, ha elköltünk 100 forintot kulturális célra a központi költségvetésből, abból nyolcvanat a fővárosban költünk el."