Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Nyugat-Virginiában 100 dolláros megtakarítási kötvénnyel igyekeznek rávenni az oltásra a fiatalokat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Nyugat-Virginia állam egy 100 dolláros megtakarítási kötvény ígéretével próbálja arra buzdítani a 16-35 év közti lakosait, hogy oltassák be magukat a koronavírus elleni vakcinával. 

„A gyerekeink talán nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mekkora szerepük van abban, hogy véget vessünk ennek a dolognak” - mondta Jim Justice, az állam kormányzója. Egyébként Nyugat-Virginiában az egyik legmagasabb a beoltottak aránya az USA-ban, a 1,5 millió oltásra jogosult lakosnak eddig az 52 százaléka kapta meg legalább a vakcina első dózisát.

32 éves férfi felveszi a Janssen vakcinát Nyugat-Virginiában.Fotó: STEPHEN ZENNER/Getty Images via AFP

Az utóbbi hetekben viszont visszaesett az oltást kérők száma az államban, és sok fiatal még mindig hezitál. „Próbálok valami olyan módszerrel előjönni, ami tényleg motiválni fogja őket, és így minket is, hogy túljussunk az akadályon” - magyarázta a kormányzó. A kezdeményezés lényege, hogy azok a 16-35 év közötti emberek, akik beoltatják magukat, egy későbbi időpontban megkapnák a 100 dollárt kamatostól. Ez az ajánlat azokra a fiatalokra is érvényes, akiket már beoltottak. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.