Nyugat-Virginiában 100 dolláros megtakarítási kötvénnyel igyekeznek rávenni az oltásra a fiatalokat

járvány
2021 április 27., 15:16

Nyugat-Virginia állam egy 100 dolláros megtakarítási kötvény ígéretével próbálja arra buzdítani a 16-35 év közti lakosait, hogy oltassák be magukat a koronavírus elleni vakcinával.

„A gyerekeink talán nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mekkora szerepük van abban, hogy véget vessünk ennek a dolognak” - mondta Jim Justice, az állam kormányzója. Egyébként Nyugat-Virginiában az egyik legmagasabb a beoltottak aránya az USA-ban, a 1,5 millió oltásra jogosult lakosnak eddig az 52 százaléka kapta meg legalább a vakcina első dózisát.

32 éves férfi felveszi a Janssen vakcinát Nyugat-Virginiában.
photo_camera 32 éves férfi felveszi a Janssen vakcinát Nyugat-Virginiában. Fotó: STEPHEN ZENNER/Getty Images via AFP

Az utóbbi hetekben viszont visszaesett az oltást kérők száma az államban, és sok fiatal még mindig hezitál. „Próbálok valami olyan módszerrel előjönni, ami tényleg motiválni fogja őket, és így minket is, hogy túljussunk az akadályon” - magyarázta a kormányzó. A kezdeményezés lényege, hogy azok a 16-35 év közötti emberek, akik beoltatják magukat, egy későbbi időpontban megkapnák a 100 dollárt kamatostól. Ez az ajánlat azokra a fiatalokra is érvényes, akiket már beoltottak. (CNN)