Öt év fegyházbüntetésre ítélték a biztonsági őrt, aki leütött egy turistát a Gozsdu Udvarban

bűnügy
2021 április 27., 08:17

A Fővárosi Törvényszék első fokon - mint többszörös visszaesőt - öt év fegyházbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt.

A vádlott 2016 szeptemberében biztonsági szolgálatot látott el a Gozsdu Udvar közösségi passzázs területén. Egyik este - amikor munkatársai egy ittas külföldiekből álló csoporttal szóváltásba keveredtek - a vádlott az egyik turistát fejen ütötte, amitől az hanyatt esett, beverte a fejét az aszfaltba, és eszméletét vesztette. Az ütés miatt a turista életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott terhére fel nem róható "időmúlást", továbbá azt is, hogy a vita elmérgesedéséhez a turista magatartása is hozzájárult.

Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bíróság a vádlott büntetett előéletét, valamint azt, hogy a bűncselekményt röviddel szabadságvesztés büntetésből történő szabadulása után követte el.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy a terhelt a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélettel szemben a vádlott és védője fellebbezett. (MTI)