Több évtizedes hidegrekord dőlt meg

Több évtizedes hidegrekord dőlt meg hétfőn, mostanáig ugyanis az április 26-án mínusz 5,3 Celsius-fok volt a hidegrekord, amit 1960-ban, Putnokon mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a honlapján. Ezt múlta alul egy hullámzó hidegfrontnak köszönhetően a Zabaron rögzített mínusz 5,7 fok. A meteorológiai szolgálat szerint 

a 21. század eddigi leghűvösebb áprilisa lehet a mostani.

Az eddigi leghidegebb április 1929-ben volt, akkor 6,8 fok volt a hónap középhőmérséklete. Most vasárnapig ez az érték 7,9 fok volt. 

Szerdán amúgy erősen felhős idő várható, 

olvasható az előrejelzésben, csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Késő délutánig, kora estig a déli és nyugati megyékben fordulhat elő időszakos, szemerkélő eső, később északabbra is lehet elszórtan eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 14 és 20 fok között alakul.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.