Koronavírus-számok Magyarországon 05.14.
Elhunytak + 71 Σ 29 041
Kórházban - 170 Σ 2 612
Fertőzöttek + 1 190 Σ 796 390
Tesztek + 18 901 Σ 5 607 336
Egyszer oltottak + 62 831 Σ 4 483 598

Az M1 beszólt a szlovénoknak, amiért megrohamozták a teraszokat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Szlovéniában az elmúlt napokban számos enyhítést hoztak, felfüggesztették például a régióelhagyási és a gyülekezési tilalmat, kinyithattak a vendéglátóhelyek és a szállodák” – hangzott el az M1 híradójában közvetlenül a csütörtöki kormányinfó előtt. A riportot ezután azzal folytatták, hogy „a nyitás után az emberek megrohamozták a teraszokat, mint hogy ha a vírus már egyáltalán nem volna jelen”. Eközben a képernyőn az alábbiakat lehetett látni:

Fotó: M1

Az M1 híradósa a hírt azzal zárta, hogy „mindeközben járványügyi szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ennek a nyitásnak két-három hét múlva meglesz a böjtje, mert Szlovéniában az átoltottság még messze van az ideálistól”.

Április 24-én szombaton Magyarországon is lazítottak, az itthoni terasznyitás pedig régen látott tömegjeleneteket hozott.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó