Három év börtönt kapott egy férfi, mert meg akart erőszakolni egy nőt a komáromi buszmegállóban

Szexuális kényszerítés bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Komáromi Járásbíróság azt a férfit, aki 2018. október 30-án rátámadt egy nőre. 

A nő kora este egy komáromi buszmegállóban várakozott, amikor odalépett hozzá a férfi, akinek közben a kezében volt a nemi szerve. Először érthetetlenül elkezdett magyarázni a nőnek, tőle 20 cm távolságra, majd megfogta vállát, és egy határozott mozdulattal maga felé rántotta, hogy a nemi szerve felé közelítse. A nő elütötte a férfi kezét, és meglökte őt a vállánál, hogy távolabb kerüljön tőle, majd felszállt az érkező buszra. 

A végzést az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mert a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság külön végzésben rendelkezett a letartóztatás fenntartásáról, mely végzés jogerőre emelkedett. (Birosag.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.