Két magyar újságírót is jelöltek az Európai Sajtódíjra

Idén rekordszámú, több mint ezer pályázat érkezett az Európai Sajtódíjra 47 országból. A jelöltek közé 18 ország újságírói kerültek be, köztük van két magyar újságíró is, Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója és Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu felelős szerkesztője.

Panyi Szabolcs az Így fűzte be Orbán Európa nagyhatalmát című cikkével, Nagy Iván Zsolt pedig az Amikor Trianon nem úgy fáj című véleménycikkével került a jelöltek közé.

A kategóriák győztesei 10 ezer eurós pénzdíjat kapnak, az eredményhirdetés júniusban lesz.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó