Nők ellen uszító dalszövege miatt ítélték fél év börtönre a román mulatóssztárt

Első fokon hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a piteşti-i bíróság Dani Mocanu manele-énekest - írja a Transindex. Mocanu elég nagy sztárnak számít a manele, vagyis a román mulatós műfajában. 

Az ügyészség szerint a - beszédes című - Curwa (Official Video) Hit 2019 elnevezésű videóklipben, amit 2019 áprilisában tett közzé Youtube-on, és 2019 november végéig több mint 18 milliószor néztek meg, Mocanu a nők elleni gyűlöletre és diszkriminációra uszít. A klipben elhangzik az a mondat is, hogy „úgy bánj vele, mint a kutyával.”

Dani MocanuFotó: Facebook.com/DaniMocanuOficial

A féléves szabadságvesztés mellett az énekesnek 15 ezer lej (majdnem 1,1 millió forint) büntetőbírságot is ki kell fizetnie. A bíróság egyben kötelezi a YouTube-ot a klip és a hozzá kapcsolódó többi videó eltávolítására. Az ítélet egyelőre nem jogerős, mégis precedensértékű, mert eddig még sosem foglalkoztak ilyen mélységben a műfaj szexizmusával. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.