A Trónok harca színésznője zaklatás miatt beperelte Marilyn Mansont

Esmé Bianco brit színésznő, aki a Trónok harca első három évadában játszotta Ros, a prostituált szerepét, szexuális zaklatás és tettlegesség miatt beperelte Marilyn Mansont. 

Fotó: Frazer Harrison/AFP

Bianco szerint Manson - vagyis polgári nevén Brian Warner - mindezt erőszak, erőszakkal való fenyegetés és drogok segítségével hajtotta végre. A kereset szerint Manson hamis munkaígéretekkel csalta az Egyesült Államokba a színésznőt. 

A vádat a zenész a “valóság rettenetes eltorzításának” nevezte. 

Mansont elsőként Evan Rachel Wood színésznő vádolta meg februárban párkapcsolati erőszakkal. Ezek után több olyan nő is a nyilvánosság elé állt, akiket Manson az elmondásuk szerint különféle módokon bántalmazott. De Bianco az első, aki bíróságig vitte a saját ügyét. 

A felperes sztorija szerint 2005-ben ismerkedett meg Mansonnal, aki 2009-ben azzal hívta meg Los Angelesbe, hogy videóklipet forgasson vele egy számához. A kereset szerint Bianco a megérkezése után döbbent rá, hogy nincs semmiféle forgatás és Manson házában fog lakni. A színésznő szerint a zenész a négynapos ott-tartózkodás alatt megvonta tőle az ételt és az alvást, cserébe drogokat és alkoholt adott neki. A kereset azt állítja, hogy Warner Biancót bezárta a hálószobába, ahol később egy imatérdeplőhöz kötözte, majd megkorbácsolta egy olyan korbáccsal, amit állítása szerint a nácik használtak, illetve később árammal sokkolta a testét. 

Mindez állítólag 2009 februárjában történt, a kereset ugyanakkor azt is rögzíti, hogy három hónappal később, 2009 májusában a két fél konszenzuális szexuális kapcsolatra lépett, ami távkapcsolatként 2011-ig működött.

Bianco szerint Manson gyakran erőszakos és lealacsonyító szexuális aktusokra kényszerítette őt, esetenként olyankor, amikor a nő eszméletlen volt vagy nem volt a maga ura. A felperes szerint az alperes 2011-ben többször is bántalmazta szex közben és az év májusában megerőszakolta őt. 

(via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.