München nagyon aggódik, hogy Dubai ellopná az Oktoberfestet

külföld
2021 május 01., 13:12

Az Oktoberfest Münchenhez és csakis Münchenhez tartozik - szögezte le egy közleményben a müncheni városháza. Ezt az alapvetést azért kellett ezen a hivatalos úton közölniük a bajoroknak, mert elterjedt, hogy Dubaiban szerveznének egy Oktoberfest nevű rendezvényt. Ezen 32 sörsátrat álltanának fel, lenne óriáskerék és a híres Bavaria szobor eredeti mását is felállítanák a dubai tengerpartra. Ez a program ráadásul októbertől egészen márciusig tartana.

photo_camera Ez egy 2008-as kép a Hacker-Pschorr sörsátorról Münchenben, az Oktoberfest alatt. Tavaly nem készülhetett ilyen kép a koronavírus-járvány miatt. Fotó: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

Az ötlet a hírek szerint Charles Blume, a berlini karácsonyi vásár szervezőjének és egy Münchenből elszármazott, ma már Dubaiban élő milliomosnak, Dirk Ippennek a fejéből pattant ki, akik Pamela Andersont és Arnold Schwarzeneggert is meghívták az eseményre.

A szervezők nem vonták be München városát az ötlet kidolgozásába és nem rendelkeznek a hozzájárulásunkkal - folytatódik a közlemény. Clemens Baumgärtner, az eredeti, bajor Oktoberfest szervezője azt mondta a dpa német hírügynökségnek, hogy minden jogi lépést megtesznek az abszurd ötlettel szemben.