München nagyon aggódik, hogy Dubai ellopná az Oktoberfestet

Az Oktoberfest Münchenhez és csakis Münchenhez tartozik - szögezte le egy közleményben a müncheni városháza. Ezt az alapvetést azért kellett ezen a hivatalos úton közölniük a bajoroknak, mert elterjedt, hogy Dubaiban szerveznének egy Oktoberfest nevű rendezvényt. Ezen 32 sörsátrat álltanának fel, lenne óriáskerék és a híres Bavaria szobor eredeti mását is felállítanák a dubai tengerpartra. Ez a program ráadásul októbertől egészen márciusig tartana.  

Ez egy 2008-as kép a Hacker-Pschorr sörsátorról Münchenben, az Oktoberfest alatt. Tavaly nem készülhetett ilyen kép a koronavírus-járvány miatt.Fotó: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

Az ötlet a hírek szerint Charles Blume, a berlini karácsonyi vásár szervezőjének és egy Münchenből elszármazott, ma már Dubaiban élő milliomosnak, Dirk Ippennek a fejéből pattant ki, akik Pamela Andersont és Arnold Schwarzeneggert is meghívták az eseményre.  

A szervezők nem vonták be München városát az ötlet kidolgozásába és nem rendelkeznek a hozzájárulásunkkal - folytatódik a közlemény. Clemens Baumgärtner, az eredeti, bajor Oktoberfest szervezője azt mondta a dpa német hírügynökségnek, hogy minden jogi lépést megtesznek az abszurd ötlettel szemben. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.