Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Három hét után engedték haza Silvio Berlusconit a kórházból

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A volt olasz miniszterelnök 24 nap után hagyhatta el kórházat pénteken, ahol a koronavírus hosszú távú hatásai miatt tartották orvosi megfigyelés alatt. A kórházi kezelését az ügyvédje jelentette be egy milánói tárgyaláson, amit  Berlusconi korábbi  bunga bunga partijai és a kiskorú Karima El-Mahrouggal folytatott kapcsolata miatt tartottak.

Fotó: PIERO CRUCIATTI/AFP

A 84 éves Berlusconi még tavaly fertőződött meg, szeptemberben kezdeti stádiumban lévő, kétoldali tüdőgyulladással vitték kórházba. Később azt mondta, ez volt élete legrosszabb élménye. Akkor 10 nap után hazaengedték, az orvosok pedig azt mondták, a legtöbb olasz nem élte volna túl, ha ilyen állapotba kerül. Egyébként a kezelése után  Berlusconi a maszkviselés, a távolságtartás és a rendszeres kézmosás hangos pártolójává vált.  (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.