Koronavírus-számok Magyarországon 05.15.
Elhunytak + 73 Σ 29 114
Kórházban - 159 Σ 2 453
Fertőzöttek + 1 039 Σ 797 429
Tesztek + 15 500 Σ 5 622 836
Egyszer oltottak + 71 081 Σ 4 554 679

Hétfőtől időpontfoglalás nélkül is lehet védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az RTL Klub Híradója közölt rövid riportot a védettségi igazolványokkal kapcsolatos panaszokról. Számtalan ilyen panaszról tudni, ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette a kormányinfón. 

A riportban megszólalt olyan egészségügyi dolgozó is, aki januárban kapott oltást, mintegy száz alkalommal jelezte, hogy nem kapott védettségi igazolványt, mégsem intézkedtek az ügyében. 

A riportban elhangzott továbbá, hogy azok, akik külföldön oltatták be magukat, abban az esetben juthatnak védettségi igazolványhoz, ha ellenanyag-vizsgálat eredményével kérvényezik azt a kormányablakoknál. 

Az RTL szerint a kormányablakokban, főleg Budapesten, nagy a túlterheltség az ilyen ügyek miatt - vannak ablakok, ahol csak május közepén lehet időpontot kapni. 

Az operatív törzs a csatorna kérdésére jelezte, hogy hétfőtől időpontfoglalás nélkül is lehet védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.