Billie Eilish: „A férfiak nagyon gyengék”

nők elleni erőszak
2021 május 03., 14:59

„Nem ismerek olyan lányt vagy nőt, akinek ne lett volna furcsa vagy nagyon rossz tapasztalata férfiakkal” - mondta Billie Eilish a brit Vogue-nak. Az énekesnő szexuális abúzusról és hatalommal való visszaélésről is beszél a címlapinterjúban. Ez annak kapcsán került szóba, hogy legújabb dalát, a Your Powert mintegy nyílt levélként címezi azoknak az embereknek - többnyire férfiaknak -, akik visszaélnek a helyzetükkel, többnyire fiatal lányokkal és fiúkkal szemben.

„Tényleg azt gondolom, hogy a férfiak alapvetően nagyon gyengék. Annyira könnyen elvesztik [az önuralmukat]. »Elvárod, hogy ne fogdossanak a férfiak, ha ilyen ruhát viselsz?« Komolyan, ennyire gyenge vagy? Ne már! Menj és maszturbálj!”

- mondja Eilish a magazinban.

Billie Eilish
photo_camera Billie Eilish egy tavalyi gálán. Fotó: JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP

Arról is beszélt, hogy teljesen mindegy, ki kicsoda, milyen életet él, milyen helyzetben van, kikkel veszi körül magát az ember, mennyire erős vagy okos,

bárkit ki lehet használni - még olyan nőket is, akik nagyon magabiztosnak vagy erős akaratúnak tartják magukat. Az énekesnő szerint ilyen esetekben különösen kínos, megalázó és demoralizáló rájönnie valakinek, hogy bántalmazzák, miközben azt gondolta, hogy sokat tud erről. Eilish-sel szemben is visszaélt egy idősebb zeneipari figura a pozíciójával, de erről nem akart többet mondani.

A Vogue címlapinterjú azért is kavart vihart, mert a 19 éves énekesnő fűzőben és fehérneműben pózol. A pin-up stílus állítólag az ő ötlete volt, és ezzel a fotósorozattal is azt hangsúlyozza, ő akarja irányítani, hogy milyen képet közvetít magáról. Eddigi karrierje alatt kizárólag bő, uniszex ruhákat hordott, mert nem akarta, hogy az legyen a téma, hogyan néz ki, és hogy fiatalkorú létére szexualizálják. (Insider)

link Forrás