Billie Eilish: „A férfiak nagyon gyengék”

„Nem ismerek olyan lányt vagy nőt, akinek ne lett volna furcsa vagy nagyon rossz tapasztalata férfiakkal” - mondta Billie Eilish a brit Vogue-nak. Az énekesnő szexuális abúzusról és hatalommal való visszaélésről is beszél a címlapinterjúban. Ez annak kapcsán került szóba, hogy legújabb dalát, a Your Powert mintegy nyílt levélként címezi azoknak az embereknek - többnyire férfiaknak -, akik visszaélnek a helyzetükkel, többnyire fiatal lányokkal és fiúkkal szemben.

„Tényleg azt gondolom, hogy a férfiak alapvetően nagyon gyengék. Annyira könnyen elvesztik [az önuralmukat]. »Elvárod, hogy ne fogdossanak a férfiak, ha ilyen ruhát viselsz?« Komolyan, ennyire gyenge vagy? Ne már! Menj és maszturbálj!” 

- mondja Eilish a magazinban.

Billie Eilish egy tavalyi gálán.Fotó: JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP

Arról is beszélt, hogy teljesen mindegy, ki kicsoda, milyen életet él, milyen helyzetben van, kikkel veszi körül magát az ember, mennyire erős vagy okos, 

bárkit ki lehet használni - még olyan nőket is, akik nagyon magabiztosnak vagy erős akaratúnak tartják magukat. Az énekesnő szerint ilyen esetekben különösen kínos, megalázó és demoralizáló rájönnie valakinek, hogy bántalmazzák, miközben azt gondolta, hogy sokat tud erről. Eilish-sel szemben is visszaélt egy idősebb zeneipari figura a pozíciójával, de erről nem akart többet mondani.

A Vogue címlapinterjú azért is kavart vihart, mert a 19 éves énekesnő fűzőben és fehérneműben pózol. A pin-up stílus állítólag az ő ötlete volt, és ezzel a fotósorozattal is azt hangsúlyozza, ő akarja irányítani, hogy milyen képet közvetít magáról. Eddigi karrierje alatt kizárólag bő, uniszex ruhákat hordott, mert nem akarta, hogy az legyen a téma, hogyan néz ki, és hogy fiatalkorú létére szexualizálják. (Insider)


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.