Szabadulás után egyből kirabolt egy gyógyszertárat, hogy visszamehessen a börtönbe

Ez egy pénzrablás, ide a pénzt, nyomjátok a pánikgombot!” - ezzel a szokatlan felszólítással és egy zöldséghámozó késsel rontott be áprilisban egy soproni drogériába az a 61 éves férfi, aki pár nappal korábban szabadult az utolsó szabadságvesztéséből. A pénz átadása helyett az üzlet dolgozói értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség szerint a férfi célja a rablással az volt, hogy visszakerülhessen a börtönbe. A férfi korábban erőszakos bűncselekményért többször volt büntetve, ezért a terhére rótt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletét erőszakos többszörös visszaesőként követte el.

Az ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt. Ezt a bíróság egy hónapra elrendelte. A végzés ellen senki nem fellebbezett, így az véglegessé vált. (Ügyészség)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.