Ausztria is saját védettségi igazolványt vezet be

Mivel az uniós változat lassan készül, Ausztriának egyénileg kell oltási igazolványt bevezetnie, jelentette be kedden az osztrák kancellár. Sebastian Kurz szerint bármennyire is szeretné, hogy mihamarabb megvalósuljon az egységes európai koronavírus-igazolvány, arra még sokat kell várni, ami súlyos károkat okozna az idegenforgalomnak és a kulturális ágazatnak.

"Az emberek joggal kívánnak ismét normális körülmények között élni", többek között színházba és étterembe menni

- mondta az MTI beszámolója szerint. "Ehhez szabályokat kell hozni, és mi ezt tesszük Ausztriában a zöld belépőkártyával" - utalt Kurz az oltási igazolvány helyi megnevezésére. Május 19-től ugyanis annak, aki étterembe, színházba vagy éppen labdarúgó-mérkőzésre akar menni, igazolnia kell, hogy beoltott, illetve felgyógyult a betegségből, ezek hiányában pedig minden alkalommal negatív koronavírus tesztre lesz szüksége. Kurz megígérte, hogy mindenki kap majd egy igazolást arról, hogy beoltották, tesztelték, vagy meggyógyult a fertőzésből.     

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.