Hidegfront érkezik szerdán

Markáns hidegfront érkezik szerdán, figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint 

  • viharos szél miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést;
  • zivatarveszély miatt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán a déli órákra a Dunántúlon helyenként viharossá válik a szél, írják. Délután hidegfront érkezik, amely az esti órákban északnyugatról délkelet felé haladva gyorsan átvonul az országon. 

Sokfelé várhatók 60-75 kilométer/órás, kiemelten a Dunántúl északi részén, illetve este a középső országrészben egy-egy helyen pedig 80-85 kilométer/óra körüli lökések, amelyekhez porvihar is társulhat. 

A fronthoz társuló záporos csapadékzónában főként a Dunántúlon és az északi határvidéken néhol zivatar is valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.