Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Koronavírus: 137 halott, enyhül a kórházi terhelés

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ahogy keddenként mindig, most is jelentősen visszaestek a járványadatok az utóbbi napokhoz képest. 726 új fertőzöttet azonosítottak nagyon kevés, 8408 tesztből. Ezzel együtt a pozitív tesztek aránya sorozatban ötödik napja 10 százalék alatt van, ami a harmadik hullám visszaszorulását jelzi. 

Az áldozatok száma viszont még mindig száz felett van, ezúttal 137-en haltak meg, összességében a járvány kezdete óta már több mint 28 ezren. Tovább mérséklődött a kórházi terhelés is, csökkent az ápolásra szoruló fertőzöttek és a lélegeztetőn levők száma is. 

Egy nap alatt 26 ezren kaptak oltást, ez a korábbi napokhoz képest nem valami sok. összesen már majdnem 4,1 millióan kaptak legalább egy adagot, 2,1 millióan pedig megkapták mindkettőt.

Címlapkép: MTI/Vajda János

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.