Nem jelentek meg a fideszes tagok, ezért nem ülésezhetett a nemzetbiztonsági bizottság Fudan-ügyben

Szabotázsakciót követett el az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülése ellen a kormánypárti frakció - jelentette ki a testület jobbikos elnöke. Stummer János közölte: a bizottság zárt ülésen hallgatta volna meg az Alkotmányvédelmi Hivatalt a Dunaferr-ügyben, az Információs Hivatalt a Fudan Egyetem ügyében, illetve a Nemzeti Kibervédelmi Intézettől is válaszokat vártak a múlt pénteki, a vakcinaregisztrációs honlap elleni terheléses támadással kapcsolatban. 

De mivel a bizottság kormánypárti tagjai - köztük Halász János fideszes alelnök - hivatali elfoglaltságaikra hivatkozva nem jelentek meg, az ülés határozatképtelenné vált, a meghallgatások elmaradtak.

Stummer kijelentette: "nem hagyunk nyugtot a kormánypárti képviselőknek és Magyarország kormányának, mert mi továbbra is azt gondoljuk, hogy ezek az ügyek a nemzetbiztonsági bizottság asztalára tartoznak", és oda is kell kerülniük. A bizottság LMP-s tagja, Ungár Péter az elmaradt ülés után elmondta, hogy bár a Fudan Egyetem ügyében meghívták a keddi ülésre Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, a kormánytag jelezte, hogy nem tud ott lenni, helyettest viszont nem küldött. Ungár szerint 

az, hogy a kormánytöbbség kedden nem ment el az ülésre, "sok mindent elmond" arról, mennyire komolyan veszi Magyarország szuverenitását és a nemzetbiztonsági bizottságot.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.