A válóper napján egy nő férje és a fiuk megölte a nő új élettársát Dunavarsányban

bűnügy
2021 május 05., 15:36
  • A Budakörnyéki Járásbíróság letartóztatta a hétfői dunavarsányi gyilkosság gyanúsítottjait.
  • A férfival a gyanú szerint az új élettársának férje és fia végzett egy vadászkéssel, a házaspár válóperi tárgyalásának napján.

A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy a 48 éves áldozatot egy ház udvarán szúrták le. A gyilkosság után a rendőrök ellepték a települést és térségét, ennek hatására az 54 éves támadó feladta magát a helyi rendőrőrsön. A 27 éves fiát a helyszíntől 3 kilométerre, a település egyik utcájában fogták el.

Rendőrök állítanak elő Dunavarsányban hétfőn egy férfit, aki a gyanú szerint társával leszúrt egy férfit egy Szigetsor utcai ház udvarán.
photo_camera Rendőrök állítanak elő Dunavarsányban hétfőn egy férfit, aki a gyanú szerint társával leszúrt egy férfit egy Szigetsor utcai ház udvarán. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Budapest Környéki Törvényszék most közölte, hogy az asszony és férje házassága megromlott, a válóperi tárgyalásuk hétfőre volt kitűzve. A nő próbálta titkolni, hová költözött, de a férje és a fia megtudták, hogy az új párjánál lakik.

Hétfő reggel a két gyanúsított (apa és a fia) megjelent az ingatlan előtt, és kihívták az utcára az asszony új élettársát. Amikor az áldozat kilépett a házból, a fiú egy teleszkópos bottal, a kerítésen keresztül próbálta őt ütlegelni, majd az apjával együtt behatolt az udvarra, ahol rátámadtak a férfira. Egy szomszéd a férfi segítségére sietett, majd a négy ember dulakodni kezdett.

A fiú a férfit és a szomszédot is többször megütötte egy vascsővel, közben az apja elővette a vadászkését, és hétszer megszúrta a férfit, aki a helyszínen meghalt.A szomszédja 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés és más bűncselekmények miatt indított eljárást.

Tekintettel arra, hogy az apa terhére kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény róható, fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye, illetve a gyanúsítottak elrejtették az elkövetés eszközeit, így azokat a szabadlábon hagyásuk esetén feltehetően végleg eltüntetnék a hatóság elől, és ezzel megnehezítenék a bizonyítást.

Bűnügyi technikus helyszínel a Szigetsor utcai ház udvarán.
photo_camera Bűnügyi technikus helyszínel a Szigetsor utcai ház udvarán. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatással megtartott ülésen meghallgatta a gyanúsítottakat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb június 5-ig. A döntést az ügyész és a gyanúsítottak tudomásul vették, de a közös meghatalmazott védő fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható. (MTI)