Kim Kardashian tagadja, hogy lopott antik római szobrot vásárolt volna

bűnügy
2021 május 05., 16:40

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium egyik ügyésze néhány napja jogvesztő követelést adott be Kim Kardashian ellen, és felszólította, hogy mondjon le egy antik római szobor tulajdonjogáról, mert valószínűleg lopott, és illegálisan került az Egyesült Államokba.

Kardashian sajtósa azt állítja, hogy az ügyfele nem is tudott erről a vételről: „Kim sosem vásárolta meg ezt a műtárgyat, és most hall először a létezéséről. Úgy gondoljuk, hogy a nevét felhasználva vásárolták, és mivel ő sosem adott rá engedélyt, nem tudott a tranzakcióról."

AFP PHOTO / Angela Weiss
photo_camera AFP PHOTO / Angela Weiss Fotó: ANGELA WEISS

Az ókori szobor töredékét, ami valószínűleg Mürón Szamoszi Athéné szobrának római másolata az 1-2. századból, az amerikai vámhatóság (CBP) foglalta le még 2016-ban egy Los Angeles-i kikötőben, mivel nem találták rendben a papírjait. A torzó azóta is a vámhatóság birtokában van, és egy 40 darabból álló, közel 746 ezer dollár értékű antik gyűjtemény részeként érkezett.

A kísérő dokumentumok szerint Kardashian West és a Noel Roberts Trust importálta és szállíttatta a szobrot, utóbbi Kardashian több ingatlanvásárlását is intézte. A számlát a Noel Roberts Trust részére állították ki. A követelés nem vádolja Kim Kardashiant jogsértéssel, ugyanakkor a szállítmányozócég, az olasz hatóságok és az állítólagos eladó, az Axel Vervoordt művészeti galéria által benyújtott bizonyítékok arra utalnak, hogy a szobrot illegálisan vitték ki Olaszországból.

Az olasz hatóságok szerint nincs bizonyíték arra, hogy a szobrot legálisan exportálták volna, és kérik, hogy az USA szolgáltassa vissza a szobrot Olaszországnak. (Insider)