Megházasodik Jacinda Ardern

Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern egy szerdai rádióinterjúban jelentette be, hogy megházasodik a nyáron.

Ardernt két éve jegyezte el egy televíziós műsorvezető, Clarke Gayford, akivel már van is egy kétéves lányuk. Új-Zélandon a nyári időszak decembertől februárig tart, akkor tartják az esküvőt, ami valószínűleg nem lesz hagyományos, mert a 40 éves Ardern azt mondta, hogy már túl öregnek érzi magát a násznéphez.

Jacinda Ardern a legfiatalabb miniszterelnöknek számított, amikor 2017-ben betöltötte a tisztséget, tavaly októberben pedig ismét óriási győzelmet aratott a választásokon, főként annak köszönhetően, hogy kormánya határozottan reagált a járvány kitörésére. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.