Éles japán bombát talált a kertjében egy amerikai nő

külföld
2021 május 06., 05:00

Missouri államban, kertészkedés közben bukkant egy második világháborús japán bombára egy nő - írja az NBC News.

Pamela Lovett nem tudta, hogy bombára bukkant, ő csak egy apró, koszos, rozsdás, érdekes tárgyat vett észre, amit azon nyomban odavitt a férjéhez, majd bevitték a házba, hogy jobban megvizsgálják. A bombát, ami alig volt kisebb, mint a nő keze, lemosták, ekkor vették észre rajta a gravírozott japán feliratokat.

„Aztán már az ebédlőasztalnál ültem, és egy steakkéssel vakargattam, hogy kicsit letisztítsam” - mesélte a nő férje, Sam Coffey. Szerencsére a meggondolatlan folyamatot még időben félbeszakította a feleség, aki felismerte, hogy esetleg bombáról lehet szó.

The Bomb and Arson unit gave the WW2 Japanese Navy mortar a good x-ray and determined it was in fact LIVE! It looks like...

Posted by Pamela Coffey on Saturday, May 1, 2021

Lovett a Google Lens segítségével próbálta beazonosítani a tárgyat, amiről elsőre azt hitte, talán valami búvárkodáshoz használt súly. Az internetes keresés aztán megerősítette, hogy inkább bomba lesz az. Ezután hívták a seriff irodáját, aki értesítette a tűzszerészeket. Lezárták a környéket, és a vizsgálat alapján egyértelművé vált, hogy bármilyen régi is a bomba, éles, és jó nagy pusztításra képes.

A szakemberek végül sikeresen elszállították a bombát. Hogy hogyan került az amerikai pár kertjébe, egyelőre nem lehet tudni.