A regisztrált 16-18 évesek hétfőtől foglalhatnak időpontot Pfizerre

járvány
2021 május 10., 07:47

Az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek hétfőtől foglalhatnak időpontot online a Pfizer koronavírus elleni vakcinájára, erről a több mint 84 ezer jogosultat sms-ben értesítik.

16 éves fiú oltást kap.
photo_camera 16 éves fiú oltást kap Tel Avivban Fotó: JACK GUEZ/AFP

Az oltásra azok a regisztrált fiatalok jogosultak, akik május 18-ig betöltik a 16., illetve idén betöltik a 18. életévüket. Az oltásra magukkal kell vinniük a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot, anélkül nem adható be az oltás. Időpontot az eeszt.gov.hu oldalon tudnak foglalni. A koronavirus.gov.hu közleménye szerint a foglalásról szóló visszaigazoló e-mailt a szülői hozzájárulási nyilatkozattal együtt kinyomtatva vinni kell az oltásra.

Ha az időpont tanítási időszakra esik, az oltás igazolt hiányzásnak számít az iskolákban, a hiányzást pedig az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Az eddig még nem regisztrált 16-18 évesek ezután is regisztrálhatnak, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

A Pfizer vakcinájára most csak a 16-18 éves korosztály foglalhat időpontot, a többi regisztrált most csak a Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik -akcinára foglalhat időpontot. (MTI)