Letartóztatták az indiaiakra támadó bácsalmási maszkos bandát

belföld
2021 május 10., 10:06

Letartóztatott a Kecskeméti Járásbíróság egy férfit, aki tavaly nyáron társaival símaszkban, baseballütővel és botokkal támadt rá éjszaka egy bácsalmási házban öt indiai állampolgárra.

A bíróság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a történteket felelevenítve azt írta, hogy a gyanú szerint a 40 éves férfi 2020. június 28-án egy bácsalmási házban együtt italozott hat társával. Az este folyamán szóba került, hogy két ismerősüket két nappal korábban Bácsalmáson ismeretlenek megverték.

A gyanúsított szerint a támadók indiai állampolgárok voltak, ezért megállapodtak abban, hogy még az éjjel bosszút állnak. A férfi - hat társával együtt - éjfél körül megjelent egy bácsalmási háznál.

A társaság két tagja kint maradt figyelni, a többiek arcukat símaszkkal eltakarva, baseballütővel és seprűnyelekkel felfegyverkezve bementek az épületbe, és megvertek öt indiai állampolgárt, akik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.A bácsalmási rendőrök felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés miatt május 7-én vették őrizetbe a 40 éves férfit, aki eddig külföldön tartózkodott. A társaság támadásban részt vevő másik három tagját 2020. november 9-én fogták el, negyedik társukat azóta keresték.

Elég messziről jutott el egy rasszista támadásig a város. 2002-ben még itt választották meg az ország első színes bőrű politikusát, a Maliból származó Bailo Amadou-t a képviselő-testület tagjává.

(a borítókép illusztráció)