Brutális gyilkosság Görögországban, a kormány egy vagyont kínál annak, aki segít megtalálni a tetteseket

külföld
2021 május 12., 05:16

300 ezer eurót, vagyis több mint százmillió forintot kínál a görög kormány annak, aki segít kézre keríteni egy brutális gyilkosság elkövetőit, írja a Guardian.

Az áldozat a 20 éves, Nagy-Britanniából származó, de kamaszkora óta Görögországban élő Caroline Crouch, akit fegyveres betörők fojtottak meg athéni házában, 11 hónapos kisbabája szeme láttára. Görög férjét eközben a székhez kötözték. A család kutyáját is megölték, és a korlátra akasztották.

A közrendért felelős miniszter azt mondta, mélyen megrázta a bűncselekmény, ahogy az egész görög társadalom sincs hozzászokva az ilyesmihez. A gyanú szerint az elkövetők egy órán át kínozhatták Crouchot, hogy kiszedjék belőle, hol tartják a pénzüket és ékszereiket. 15 ezer euró készpénzzel távozhattak, amit egy társasjátékba rejtettek.

photo_camera Egy görög rendőrségi autó Fotó: KOSTIS NTANTAMIS/Sputnik via AFP

Végül a férjnek sikerült kiszabadulnia, ő értesítette a rendőrséget. Elmondása szerint három betörő hatolt be a házba hajnali fél öt körül, negyedik társuk odakint őrködött. Azonnal elárulta nekik, hol a pénz, amit azért tartottak a lakásban, mert a korábban vásárolt telkük felújítására tették félre.

A nyomozók most elsősorban biztonsági kamerák felvételei alapján próbálják beazonosítani a tetteseket, abban a hiszemben, hogy a megelőző napokban is követhették a családot.