Szerdán még foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 évesek

járvány
2021 május 12., 07:24

Csütörtökön kezdik oltani azokat a 16-18 éveseket, akik péntek éjfélig regisztráltak koronavírus elleni oltásra. Az oltásra azok a regisztrált fiatalok jogosultak, akik május 18-áig betöltik a 16., illetve idén betöltik a 18. életévüket.

A koronavirus.gov.hu közleménye szerint az oltásra több mint 90 ezer fiatal regisztrált, többségük pedig már időpontot is foglalt. Aki nem tette meg, az szerdán még meg tudja tenni az eeszt.gov.hu oldalon.

A 16-18 éveseket csütörtöktől keddig oltják Pfizerrel a kórházi oltópontokon. Ha az időpont tanítási időszakra esik, az oltás igazolt hiányzásnak számít, a hiányzást az oltási időpont visszaigazolásáról szóló dokumentum és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

photo_camera 18 éves tinédzser kapja meg a Pfizert Tel Avivban 2021. január 23-án Fotó: JACK GUEZ/AFP

A 16-18 éveseknek az oltásra magukkal kell vinniük a koronavirus.gov.hu-ról letölthető kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot, anélkül nem adható be az oltás. Ezen kívül magukkal kell vinni a foglalást visszaigazoló e-mailt is kinyomtatva, illetve a taj-kártyát és a személyit.

Az eddig még nem regisztrált 16-18 évesek később is regisztrálhatnak oltásra, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség. (MTI)