Félmilliárd forinttal drágul a vadászati világkiállítás kommunikációja

gazdaság
2021 május 13., 15:47

Újabb 500 millió forintot kapnak Balásy Gyula cégei a Vadászati és Természeti Világkiállítás kommunikációjára, írja a keretszerződés alapján a 24.hu.

A keretszerződés szerint a félmilliárdból 350 milliót költhet el az Egy a Természettel Nonprofit Kft. kommunikációra, a maradék 150 millió forint pedig opciós összeg, ha további pénzforrásra lenne szükség a későbbiekben.

Ez nem az első támogatás, amit a kiállítás kommunikációjára szánnak:

  • 2019 áprilisában bő egymilliárdos keretmegbízást kötöttek Balásy cégeivel a rendezvény előkészítő kommunikációs feladataira, a 2020. június 30-ig tartó időszakra. Eszerint összesen 1 milliárd 33 millió forint + áfa jutott a Lounge Design Kft.-hez és a New Land Media Kft.-hez.
  • 2020 októberében ismét nettó egymilliárdos keretmegbízás landolt a Balásy-cégeknél a rendezvény előkészítéséhez és megvalósításához kapcsolódó kommunikációra, ezt a kontraktust a keretösszeg kimerüléséig, illetve legkésőbb 2022. január 31-ig kötötték.

A 24.hu számításai alapján eddig összesen 2083 millió forint landolt Balásyéknál, de ha az opciós összegeket is beleszámoljuk akkor, már 2,5 milliárdról beszélhetünk. A kommunikáción kívül rendezvényszervezési feladatokra is kapott már támogatást az Egy a Természettel Nonprofit Kft. 2020. januárban a vadászati kiállítás kísérő rendezvényeinek megszervezésére nettó 500 millió forintos keretmegbízást kapott az Antenna Hungária, és nettó 350 millió forint elköltését vállalta náluk az Egy a természettel Nonprofit Kft. Az Antenna Hungária állami cég pedig idén áprilisban újabb nettó 2,5 milliárdos keretmegbízást kapott, amiből 1 milliárd 750 millió forintot biztosan elköltenek, nettó 750 millió forint pedig opciós költség.

Ezzel együtt már 4 milliárd 138 millió forintba, de az opciós összegeket is számolva akár 5,5 milliárd forintba is kerülhet csak a kiállítás kommunikációja és rendezvényszervezése.