Letölthető, de nem működik a védettséget igazoló applikáció

járvány
2021 május 14., 08:17

Csütörtök óta letölthető a védettséget igazoló applikáció, ami egyelőre nem működik, a hibát több olvasónk is jelezte. Azoknak, akik tudtak regisztrálni, az oldal most egy hibaüzenetet mutat azzal a szöveggel, hogy „az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el”.

„A letöltés többé-kevésbé rendben ment, a regisztrációt többször újra keltett kezdeni, mert hibás adatokra hivatkozva nem fogadta el a beírt adatokat. Regisztrációtörlés, és újraregisztrálás után már működik, indul az app, de a PIN-kód megadása után, az átirányított oldal, a mobil-if.eeszt.gov.hu nem tölt be, az »oldal nem működik« üzenet látható. Szóval vagy még nincs kész, vagy én is terheléses támadó vagyok” – írta egy olvasónk.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Én viszont még idáig sem jutottam el. Az előbb én is megpróbáltam letölteni és működésbe hozni az appot, utóbbi nem jött össze. Annak ellenére, hogy az EESZT oldala szerint sikeres volt a regisztrációm, az applikáció továbbra is a TAJ-számomat kéri, és azt, hogy szkennelgessek egy az EESZT oldalán megjelenő QR-kódot, ami a regisztrációhoz szükséges. Háromszor töröltem a regisztrációmat és kezdtem újra mindent elölről, utána feladtam.

Ha valakinek van türelme szórakozni, annak a következő lépéseket kell megtennie:

  • Először be kell lépni az EESZT felületére, azon belül pedig megnyitni a Mobilalkalmazások menüpontot,
  • ahol az új regisztráció gombra kell kattintani,
  • majd a telefonunkra letöltött alkalmazásban meg kell adnunk a TAJ-számunkat, az applikációval kell beolvasni az EESZT oldalán megjelenő QR-kódot, hogy aztán a telefonon megjelenő kódot beírjuk az EESZT oldalára.
  • Ezután meg kell adni egy hat számjegyű PIN-kódot, de nagyon gyorsan, mert ha nem sietünk eléggé, a mobilalkalmazás kiírja, hogy error.
  • Ha mégsem jelez hibát, ezek után elvileg már működőképes és használható állapotba kerül a digitális védettségi igazolványunk.